Канабиноидите CBC и CBG показват противотуморни свойства върху активни ракови клетки

Нова мащабна серия от проучвания в Израел показа, че и двата вида канабиноиди – CBC (Cannabichromene) и CBG (Cannabigerol) – разполагат с противотурморни качества, влияещи положително върху вече разпространили се в организма ракови клетки. 

In-Vitro изследване и резултати от изследването

Тестовете са проведени от биотехнологичната компания Cannabics Pharmaceuticals на терена на собствения й Център за скрининг в висока пропускателна способност – High Through-put Screening (HTS) технология – в Израел. Резултатите от изследванията сочат, че и двата канабиноида – CBC (канабихромен) и CBG (канабигерол) – проявяват анти-туморни свойства. Изводите са направени след тестване върху активни стомашно-чревни ракови клетки.

CBC и CBG

CBC е добавъчен непсихоактивен канабиноид, който всъщност представлява и един от естествените фитоканабионоиди с редица потенциално положителни терапевтични свойства, а освен това и с антимикробна, противовъзпалителна и болкоуспокояваща активност. Нещо повече – CBC е с доказана успеваемост в процеса по образуване на изцяло нови неврони в тялото.

CBG & CBD канабиноиди

По време на тестовете в Израел, работата в центъра за скрининг се е фокусирала главно върху проследяването на некротичните ефекти на редица канабиноиди върху раковите клетки, образувани в човешкия стомашно-чревен тракт. В допълнение, изследванията са били съпоставяни и с предшестващи тестове на канабиноидите върху ракови образувания в други човешки органи или системи от такива.

И CBC, и CBG показват значително по-висока степен на некроза в тези ракови клетки в сравнение със същото действие, но на други канабиноиди.

Ръководителят на компанията, заела се с това израелско изследване на канабиноидите, Д-р Яков Ваксман споделя: „Моето първоначално работно предположение е, че резултатите от изследването ни сочат за възможна взаимовръзка между канабиноидната стойност на топологичната полярна повърхност (TPSA) и канабиноидната способност да предизвиква анти-туморна активност, изразяваща се в редуциране на възпроизвеждането при раковите клетки.“

„CBC и CBG, които са изцяло натурални канабиноиди, са с доказана стойност на топологичната полярна повърхност, позволяваща на техните молекули да проникнат в мембрана на раковата клетка, докато техните киселинни форми (CBCA и CBGA) не разполагат с такава способност. Това сравнение може да послужи за обяснение на различията в демонистрираната анти-туморната активност.“

Техническият директор и съосновател на компанията, Д-р Ейал Балан добавя следното: „Ракът на стомашно-чревния тракт е сред туморните заболявания с най-високата степен на смъртност по цял свят. Ние сме повече от заинтригувани от резултатите, получени в нашата лаборатория и на днешна дата целта ни е да задълбочим проучванията си именно по посока на тази система от органи, а в последствие и да проучим в детайли отделните противотуморни свойства на канабиноидите.“

„Вярваме, че тези предварителни резултати потвърждават и наличните ни виждания за индивидуална терапия на туморни заболявания с канабиноиди“.

rcc33 рак дебело черво изследване
Shopping Cart

Използвайте код CBD10

при първа поръчка и ще получите 10% отстъпка*!

*Важи за продукти с марката Cannadoca